Menu
Φωτογράφος γάμου στην Κρήτη Γαβαλας Γιώργης

Τί κάνουν οι φωτογράφοι γάμου στον ελεύθερο χρόνο τους;

Τί να κάνουν, άραγε, οι φωτογράφοι γάμου στον ελεύθερο χρόνο τους ;
Όλοι ξέρουμε τι κάνει ένας φωτογράφος γάμου όταν έχει γάμο. Φωτογραφίζει τη νύφη. Επίσης, όσα την στολίζουν και την συνοδεύουν. Ο γαμπρός, κάποιες φορές, δεν θέλει φωτογραφίες. Ίσως θεωρεί τον εαυτό του αναγκαίο κακό σε μία φωτογράφιση γάμου. Όπως και να ’χει, ξέρουμε τι κάνει ο επαγγελματίας όταν έχει γάμο.
Τις μέρες που δεν γίνονται γάμοι, όμως ; Ξέρουμε ότι επεξεργάζεται τις χιλιάδες φωτογραφίες σας, ετοιμάζει τα άλμπουμ, περιποιείται την ιστοσελίδα του, και άλλες εργασίες γραφείου, με ή δίχως τον υπολογιστή του.
Κάνει όμως και άλλα πράγματα, τα οποία δεν τα ξέρει κανένας πελάτης. Πράγματα που δεν έχουν άμεση σχέση με εσάς, αλλά τα κάνει και για εσάς.

φωτογραφος γαμου ταξίδια
Ιδού μία λίστα με εργασίες και ασχολίες, για τις οποίες, σπανίως, ως ποτέ, δεν θα ενδιαφερθεί κανένας, πέρα από τον ίδιο:

Καθαρίζει το γραφείο του από χάρτινα ποτήρια φρεντοκαπουτσινομετριουμαφρόγαλα. Επίσης, καθαρίζει τους φακούς και τις μηχανές του. Λογικό, αφού έχει φωτογραφίσει γάμους κάτω από βροχή, κόντρα σε δυνατό αέρα που σηκώνει σκόνη, πάνω σε αμμουδιές, στις παραλίες και μέσα σε δάση, όπου καραδοκούν χολιγουντιανές αρκούδες, μεταμορφωμένοι λύκοι σε αθώες γιαγιάδες, και αιμοδιψείς σκίουροι. Πάντα λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα από πριν, ώστε να μην κινδυνεύσει κανένα ζευγάρι του.

Έχετε ακούσει να έχει γίνει επίθεση από τα παραπάνω σε κάποια νύφη ;


Όχι, επειδή φρόντισε για εσάς ο φωτογράφος του γάμου σας.


Φωτογράφος γάμου στην Κρητη

Δεύτερο: Παίζει με τα παιδιά του. Μία ακόμα, άκρως επικίνδυνη δραστηριότητα, όπως ξέρουν όσοι έχουν ζωηρά παιδιά.
Γιατί όμως να το κάνει;
Η δραστηριότητα ενός φωτογράφου απαιτεί πολλές ώρες ενασχόλησης, επτά μέρες την εβδομάδα. Τα Σαββατοκύριακα έχει εκδηλώσεις, τις καθημερινές την επεξεργασία του υλικού του, και τις επαφές με παλιούς και νέους πελάτες στο γραφείο του. Οπότε, μένει ελάχιστος ελεύθερος χρόνος για να ευχαριστηθεί την οικογένειά του.

Αν προσθέσουμε ότι προσπαθεί να αυξήσει και τα μέλη της οικογένειάς του, καταλαβαίνετε πόσο λίγο χρόνο διαθέτει για να δώσει σωστές οδηγίες στον πελαργό.

Χμμμ. Πελαργός, πουλί, για κοίτα συνειρμός που προέκυψε!

Η δημιουργική απασχόληση με τα παιδιά έχει και ένα ακόμα καλό. Τα παιδιά βοηθάν και ενισχύουν την φαντασία του φωτογράφου γάμου, κάτι που είναι βασικό, για να μπορεί να φανταστεί νέες εικόνες που θα ήθελε να φωτογραφίσει. Το στοιχείο της φαντασίας θα το αναλύσουμε σε άλλο άρθρο.

Παραδοσιακός Φωτογράφος γάμου Κρήτη

Τρίτο: Μελετάει. Ο σωστός επαγγελματίας φωτογράφος προσπαθεί συνέχεια να αυξάνει τις γνώσεις του. Πειραματίζεται. Εξερευνά. Αναρωτιέται. Δεν υπάρχει όριο σε αυτό που κάνει, οπότε ουσιαστικά προσπαθεί να διευρύνει τα προσωπικά του σύνορα. Όσους φωτογράφους και εικονολήπτες γάμου έχω γνωρίσει, ελάχιστοι είναι αυτοί που αρκούνται σε ό,τι ξέρουν. Οι πιο πολλοί συνεχίζουν να προσπαθούν να μαθαίνουν, έχοντας επίγνωση της πολύ σοφής άγνοιάς τους.
Άνθρωποι με τρομακτικές γνώσεις ταπεινά δηλώνουν ανίδεοι, όχι σε σχέση με τους συναδέλφους τους, αλλά με το υπέροχο τέρας της φωτογραφίας.

Αντικρυστό ψήσιμο Κρήτης

Τέταρτο: Μαγειρεύουν.
Η Μαγειρική τέχνη, πιστεύω, έχει πολλά κοινά με την φωτογραφική τέχνη. Υπάρχουν άπειροι συνδυασμοί γεύσεων. Ανεξερεύνητα πεδία. Όπως λέμε περί ορέξεως κολοκυθόπιτα, έτσι μπορούμε να πούμε και περί φωτός κολοκυθόπιτα. Δε θα μας απασχολήσει σήμερα αν είναι σωστό ή λάθος. Μιλάμε μόνο για το εύρος των δυνατοτήτων. Για τα περιθώρια αναζήτησης.

Όποιος μπορεί  να φτιάξει ένα φανταστικό μουσακά και να τον φωτογραφίσει έτσι, ώστε να τον κοιτάς και να αισθάνεσαι τα αρώματα, και να μπορείς μαγικά να τον γευτείς, ε, τότε αυτόν πρέπει να πάρεις να φωτογραφίσει τον γάμο σου.

Ζωντανότερες εικόνες δε θα βρεις, που να μεταφέρουν την αίσθηση εκείνης της ημέρας,. Στην επόμενη έκθεση γάμου, ίσως προτείνω δίπλα στα άλμπουμ, να υπάρχουν και τα σχετικά εδέσματα, για να γίνει άμεση σύγκριση.

φωτογράφοι γάμου Ελλάδας
Πέμπτο: μαλώνουν μεταξύ τους.
Αργία μήτηρ πάσης κακίας, λένε όσοι μένουν από εδώ μέχρι το Νιου Χάμσαηρ. Πιο πέρα το λένε κάπως αλλιώς. Μαλώνουν, επειδή μία φωτογραφία που αρέσει στον έναν δεν αρέσει στον άλλον. Μαλώνουν επειδή κάποιος πήρε υψηλότερο βραβείο από κάποιον άλλον, σε όλους αυτούς τους φωτογραφοδιαγωνισμούς που υπάρχουν. Μαλώνουν μέχρι και για ποιο νυφικό είναι καλύτερο για μία νύφη. Μην το γελάτε.
Ο φωτογράφος γάμου έχει δει πάρα πολλά νυφικά και μπορεί να σας συμβουλεύσει μέσα από τις εμπειρίες που είχαν οι προηγούμενες νύφες του.
Συμβουλευτείτε τον.
Μπορεί να σας συμβουλεύσει, κατά τον ίδιο τρόπο, για εκκλησίες, για μουσική, για χώρους δεξίωσης. Οι εκατοντάδες νύφες και γαμπροί που έχει συνεργαστεί, τον βοηθούν να έχει μία τεράστια ανεπίσημη βάση πληροφοριών. Εκμεταλλευτείτε την.

Φωτογραφιση φαγητών στη Κρήτη από Μαργιολάκης

Έκτο: Μαλώνουν για τα «μάτια» μιας άλλης.
Τα μάτια μιας άλλης, είναι συνήθως οι κυρίες Canon, Nikon, Sony, Panasonic, Fuji κλπ. Επικές μάχες έχουν δωθεί για το ποια έχει καλύτερα χαρακτηριστικά.
Πότε τα έχει αυτά τα χαρακτηριστικά.
Γιατί τα έχει.
Πού τα έχει.
Πάθος μεγάλο προκαλούν αυτές οι μεγάλες κυρίες. Σχέση ερωτική και διόλου φαλλική, για όσους σπεύδουν να κατηγορήσουν τον 70-200mm, και όσους τον λατρεύουν.
Μάχες με σκοπό την ανταλλαγή πληροφορίας, και την παραδοχή του αντιπάλου ότι το παιδί κάθε κυρίας είναι ξεχωριστό. Είναι μάχες που γίνονται σε σκοτεινά γκρουπ και φόρουμ, μακριά από τα μάτια της νύφης και του γαμπρού, αλλά από τις οποίες ωφελούνται όλοι.

φωτογραφία γάμου που δείχνει φωτογράφο γάμου που παντρεύτηκε
Έβδομο. Παντρεύονται. Ασχολίαστο. Τί σχέση έχουμε εμείς με γάμους ;

Όγδοο και τελευταίο για σήμερα:
Προσπαθεί να μην έχει ελεύθερο χρόνο.
Επειδή θέλει να αφιερώσει τον εαυτό του σε όσα αγαπά.
Είναι μία από τις κατάρες κάθε καλλιτεχνικής φύσης.
Επικοινωνια
Μπορείτε να αντιγράψετε ή να αναπαράξετε οποιοδήποτε άρθρο εφόσον αναφερθεί η πηγή
Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons


Τι ειναι το Wedding Journal
Εδώ θα βρείτε ιστορίες από πραγματικούς γάμους, καταστάσεις που αντιμετώπισαν τα ζευγάρια, η νύφη, ο γαμπρός. Συμβουλές από επαγγελματίες φωτογράφους γάμου και επαγγελματίες εικονολήπτες - video graphers γάμου. Με αφορμή τον γάμο θα διηγηθούμε ιστορίες. Θα παρουσιάσουμε φωτογράφους και εικονολήπτες - video graphers που μας αρέσουν.

Ελπίζουμε να περάσετε καλά ακόμα και αν δεν έχετε γάμο ή βάπτιση !

To λογότυπο είναι δημιουργία της rastergraphics