Menu
Φωτογράφος γάμου στην Κρήτη Γαβαλας Γιώργης

Αξέχαστος γάμος με έναν ξαδερφίστα

Πότε επιλέγεις και πότε όχι ξαδερφίστα*

Τί είναι ο ξαδερφίστας ; Είναι ένας νέος όρος που όλο και πιο συχνά ακούμε σε επαγγέλματα, κυρίως καλλιτεχνικής φύσης. Τα οποία προσδίδουν και κύρος σε όποιον δηλώνει κύριος της τέχνης αυτής
*ξαδερφίστας-ξαδερφίστρια. Φανταστικός χαρακτήρας που όμως ζει ανάμεσά σας. Ο έχων ως χόμπι μία δραστηριότητα που θέλει εξειδικευμένες γνώσεις, εμπειρία και εργαλεία . Θεωρεί την αγάπη του για το αντικείμενο επαρκή και ικανή συνθήκη για να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε συνανθρώπους του. Υπάρχει πολύ μεγάλος κίνδυνος το αποτέλεσμα να είναι τραγικό και να οδηγήσει σε παρεξηγήσεις που χαλάνε τις σχέσεις των φίλων – συγγενών.


Οπότε, ξεκινάμε.

Δεν επιλέγεις ξαδερφίστα για:

Την κατασκευή-ράψιμο-διόρθωση του νυφικού. Τα υλικά ενός νυφικού είναι ευαίσθητα και θέλουν προσοχή. Αποφύγετε τα πειράματα, για να μην χάσετε χρόνο και έχετε περιττά έξοδα. Έτσι επίσης θα αποφύγετε τον κίνδυνο, ξαφνικά να δούνε περισσότερα απ'όσα πρέπει οι καλεσμένοι.

νυφικό φόρεμα και νυφικά παπούτσια

Την επιλογή των πιάτων του μενού, και την παρασκευή των εδεσμάτων για εκατοντάδες καλεσμένους. Το κέφι περνάει από το στομάχι. Είναι αξίωμα. Καλύτερα να είστε σίγουροι για το αποτέλεσμα. Είναι εύκολο π.χ. να βράσεις μία μακαρονάδα. Είναι πολύ δύσκολο να ετοιμάσεις εκατό μακαρονάδες , τη σωστή ώρα και στη σωστή θερμοκρασία. Πόσο αλάτι θέλεις για εκατό μακαρονάδες; Βλέπετε ; Δεν ξέρετε.


Τη γαμήλια τούρτα. Η Ζαχαροπλαστική θέλει ακρίβεια και εμπειρία. Εκτός αυτού, μπορεί να αντισταθεί ένας ξαδερφίστας στη θέα είκοσι κιλών σοκολάτας; Θα φάει τη μισή.

γαμήλια τούρτα γαμο στη Κρητη

Τον φωτισμό του γαμήλιου πάρτι και την κατάλληλη επιλογή ηχητικής κάλυψης και μουσικής, σύμφωνα με τα κέφια του κόσμου. Σίγουρα θα έχετε βρεθεί σε γαμήλιες δεξιώσεις και γλέντια όπου το αμληχανο κενό της πίστας ακολουθεί μία αμήχανη σιωπή. Και από την αμηχανία της απειρίας του ο τητζέης βάζει αντί το ΣκαΣκαΣκαΣκα Σου Σου, το ΣκαΣκαΣκα είμ'ενάς σκατζόχειρος από τα Ζουζούνια.


Το νυφικό μακιγιάζ. Κανείς δεν ξέρει το πρόσωπό σου καλύτερα από εσένα. Όμως, κανείς δεν ξέρει να προτείνει διαφορετικές επιλογές, δοκιμασμένες και με άψογο αποτέλεσμα, στον σωστό χρόνο από τον επαγγελματία μακιγιέρ. Και με καλύτερα και ποιοτικότερα υλικά, έτσι; Έχω πολλά χρόνια να βαφτώ, για αυτό δεν θα το αναλύσω πιο πολύ.

Τη λειτουργία της εκκλησίας. Μόνο οι επαγγελματίες εκπρόσωποι του Θεού γνωρίζουν τα σωστά εδάφια, τους σωστούς ψαλμούς και την ορθή σειρά της τέλεσης της συγκεκριμένης μυσταγωγίας και ένωσης ενώπιον του Θεού. Επίσης, όταν αρχίζουν την οχλαγωγία οι καλεσμένοι, μόνο αν τους βάλει ο Πατήρ τις φωνές θα ησυχάσουν.


Τους χορευτές ή τις χορεύτριες στα Μπάτσελορ παρτυ. Προτιμήστε επαγγελματίες. Για ασφάλεια και εχεμύθεια. Οι ερασιτέχνες φίλοι σας που θα προσφερθούν, δεν θα ξέρετε αν ίσως αύριο – μεθαύριο χαλάσουν η φιλική σας σχέση και βγάλουν βρώμες.

Νυφικά παπούτσια
Για φωτογραφία γάμου και για βίντεο γάμου. Δεν μπορείς να έχεις απαιτήσεις από τον φίλο- συγγενή, ούτε αυτός νιώθει ιδιαίτερη υποχρέωση να παραδώσει ένα, όσο το δυνατόν τέλειο, αποτέλεσμα. Το θέμα της κατοχής του σωστού εξοπλισμού για κάθε ανάγκη, και της γνώσης του σωστού χειρισμού, το αφήνουμε στην καλή διάθεση και όρεξη του ξαδερφίστα. Κάτι για το οποίο επίσης έχετε ήσυχο το κεφάλι σας με έναν επαγγελματία φωτογράφο γάμου. Σημαντικό, επίσης, ότι ο ερασιτέχνης-φίλος-συγγενής σας, ως μέλος της παρέας, στο μισάωρο της δεξίωσης θα έχει πιει και θα κολλάει σε κάποια κοπέλα από το άλλο σόι.

φωτογράφοι γάμου


Αν δεν θέλετε μειωμένη παρουσία στο γάμο σας, μην προτιμήσετε προσκλητήρια από ξαδερφίστα. Κατά πάσα πιθανότητα δεν θα έρθουν πολλοί στο γάμο σας, αφού δεν θα καταλάβουν ούτε πότε, ούτε πού γίνεται το μυστήριο.... Επίσης, μία κακή οπτικά πρόσκληση, δημιουργεί άμεσα αποστροφή προς την εκδήλωση, οπότε μπορεί να έρθουν μόνο για το φαγητό.


Επειδή όμως δεν είναι όλα τραγικά, υπάρχουν ένα σωρό θέματα όπου μπορεί να απασχοληθεί, να φανεί χρήσιμος και να διαπρέψει.

Πότε παίρνετε ξαδερφίστα*

Για νονό ή νονά. Μην προτιμήσετε όσους το κάνουν ως εργασία, π.χ., τους πολιτικούς, ή όσους, λόγω επαγγέλματος, θέλουν να διευρύνουν τον κοινωνικό τους κύκλο. Προτιμήστε φίλο ή φίλη που περνάτε καλά. Το ίδιο ισχύει και στο γάμο. Προτιμήστε ερασιτέχνη Κουμπάρο – Κουμπάρα, ο οποίος δεν θα σας ζητάει ανταλλάγματα στις εκλογές .

Νονα σε βάπτιση στη Κρήτη
Για το μοίρασμα της μπομπονιέρας. Ο καλύτερος ρόλος για τον ξαδερφίστα. Εκεί μπορεί να ξεδιπλώσει όλα τα κοινωνικά του ταλέντα.


Για δέτη νυφικού. Εάν έχει πολύπλοκο δέσιμο η πλάτη του νυφικού σας, δώστε την ευκαιρία σε φίλες και ξαδέρφες σας να εξασκηθούν στα μυστικά ενός νυφικού. Μπορεί ένας επαγγελματίας να το δέσει πιο γρήγορα και πιο σωστά, αλλά θα χάσετε την χαρά και την απόλαυση της παρέας σας.


Για το ξύρισμα του γαμπρού. Δεν χρειάζεται να είναι τέλειο το ξύρισμα. Γι' αυτό συνηθίζεται να τον ξυρίζουν οι φίλοι και γνωστοί του. Ιδανικός εδώ ο ρόλος του ξαδερφίστα.

Ξυρισμα του γαμπρου


Και φυσικά, ποτέ επαγγελματία γαμπρό. Ερασιτέχνης και άπειρος από γαμπριλίκια, για να μην σας βγει προικοθήρας.Να ευχαριστήσω τους ιστορικούς γραφιστικής τρέλας για την έμπνευση και τη χρήση του όρου ξαδερφίστας

Επικοινωνια
Μπορείτε να αντιγράψετε ή να αναπαράξετε οποιοδήποτε άρθρο εφόσον αναφερθεί η πηγή
Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons


Τι ειναι το Wedding Journal
Εδώ θα βρείτε ιστορίες από πραγματικούς γάμους, καταστάσεις που αντιμετώπισαν τα ζευγάρια, η νύφη, ο γαμπρός. Συμβουλές από επαγγελματίες φωτογράφους γάμου και επαγγελματίες εικονολήπτες - video graphers γάμου. Με αφορμή τον γάμο θα διηγηθούμε ιστορίες. Θα παρουσιάσουμε φωτογράφους και εικονολήπτες - video graphers που μας αρέσουν.

Ελπίζουμε να περάσετε καλά ακόμα και αν δεν έχετε γάμο ή βάπτιση !

To λογότυπο είναι δημιουργία της rastergraphics