Menu
φωτογραφια γαμου και πιτογυρα

Φωτογραφία γάμου και πιτόγυρα

Φωτογραφία γάμου και πιτόγυρα 

Σε πολλούς ανθρώπους αρέσει το πιτόγυρο. Είναι εύκολο να το βρεις, φτηνό, χορταστικό και νόστιμο. Καλύπτει μία συγκεκριμένη ανάγκη, της πείνας. Να μπουκωθείς και να το ευχαριστηθείς. Δεν σε οδηγεί σε γευστικά ταξίδια. Τους Έλληνες τουλάχιστον. Στους τουρίστες θυμίζει Ελλάδα.
Εύκολο, γρήγορο, δίχως μεγάλο βάθος, fast food, junk food .
Οι φωτογραφίες που θα έχω ως παραδείγματα, θεωρώ ότι μπορεί να είναι το καλύτερο γεύμα για τα μάτια σας, όσο θα αναλύω το φαινόμενο του fast food photography.

 

 

Το πιτόγυρο, πέρα από φαγητό, ως έννοια, είναι και άλλα πράγματα.

Πιτόγυρο χαρακτηρίζω κάποιες ταινίες δράσης. Κάθεσαι, τις βλέπεις, δεν χρειάζεται να σκέφτεσαι, και απλά απολαμβάνεις το μασούλημα των σκηνών, για να χαλαρώσεις. Δεν σε ενδιαφέρει η θρεπτική αξία. Ο James Bond, ας πούμε, είναι πιτόγυρο. Προσεγμένο μεν, αλλά είναι.
Διάφοροι ηθοποιοί έχουν συνδεθεί με χαρακτήρες ταινιών τύπου «πιτόγυρο». Κάποιοι, μοσχάρια υποκριτικής όπως ο Dwayne Johnson, o Vin Diesel, η Mila Jovovic, και κάποιοι άλλοι, λιγότερο κακοί, όπως ο Jason Statham, Wesley Snipes.
Αυτοί αποτελούν τη νέα γενιά. Βασιλιάδες παραμένουν ο Συλβέστρος και ο Άρνυ.

 

 

 
Ακριβώς όπως περιμένεις να δεις μια διασκεδαστική ταινία, που δεν υπόσχεται τίποτε άλλο από δύο ώρες εγκεφαλικού καψίματος, είναι και πολλοί φωτογράφοι γάμου.
Με λίγα ή πολλά ψηφιακά εφέ, προσπαθούν να δημιουργήσουν ενδιαφέρον και φτηνό εντυπωσιασμό, ακόμα και αν μία σκηνή δράσης κοστίζει εκατομμύρια.
Δίχως προσπάθεια να δημιουργηθεί μία ιστορία ,ένα εγκεφαλικό ερέθισμα, ένα συναίσθημα από αυτό που βλέπουμε.
Τα οποιαδήποτε εφέ και τεχνικές από μόνα τους δεν είναι καλά ή κακά.

Τονίζουν το περιεχόμενο, δηλαδή εσάς. Ο τρόπος που θα χρησιμοποιηθούν αυτές οι τεχνικές είναι ειδικότητα του γνώστη φωτογράφου γάμου.
Βρήκαμε παπά, να θάψουμε πέντε – έξι ;
Όταν τελειώνει μια ταινία – πιτόγυρο, θυμόμαστε πώς ο πρωταγωνιστής έριξε το ελικόπτερο με το αυτοκίνητο, επειδή του τελείωσαν οι σφαίρες. Δεν μας νοιάζει ο εσωτερικός κόσμος του.
Το αντίθετο ισχύει για τη σωστή φωτογραφία και βίντεο γάμου. Δεν είστε πιτόγυρα, δεν θέλετε να σας παρουσιάζουν ως μια εύκολη και γρήγορη επιλογή.

 

 

Όπως σωστά έγραψε ο φίλος Τάσος Φωκάς,
«Μπορούμε να γυρίσουμε βίντεο από γη, θάλασσα και ουρανό, αλλά από story μηδέν».

Θέλετε κάποιον που να αποτυπώσει αυτό που είστε, αυτό που αισθάνεστε και να αντέξει αυτή η ανάμνηση για χρόνια.
Το βασικότερο, δεν θέλετε να μην αντέχετε να δείξετε τον γάμο σας στους συγγενείς και φίλους. Δεν θέλετε να μην αντέχετε να τις αντικρύσετε ακόμα και εσείς οι ίδιοι.

 

 

Καλά βρε Χάρη, είναι δηλαδή το πιτόγυρο σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής κακό;
Μια φωτογράφιση γάμου πιτόγυρο θα πρέπει να σέβεται τον εαυτό της.
Όπως είπα και στην αρχή, και ως φαγητό, και ως έννοια, έχει ξεχωριστή σημασία για τον καθένα.

 

 

 

Παίζει ρόλο ο τρόπος που το εκτιμάς. Εφόσον ξέρεις τι θέλεις από ένα πιτόγυρο, είσαι απαιτητικός για το πώς είναι ψημένο και σερβιρισμένο. Τότε θα μπορείς να έχεις μία, εξίσου απαιτητική, φωτογραφία γάμου. Η λέξη κλειδί είναι «απαιτητικός».

 

 

 

Ακόμα και το πιο συνηθισμένο ή κοινό πράγμα στη ζωή μας μπορεί να γίνει συναρπαστικό.
Ακόμα και η πιο κοινή φωτογραφία γάμου, για παράδειγμα ένα ζευγάρι που στέκεται και κοιτάζει απλά τον φακό, μπορεί να γίνει ξεχωριστή.
Αυτό μπορεί να το κάνει μόνο ένας σωστός επαγγελματίας φωτογράφος ή εικονολήπτης γάμου.

 

 

 

Υπάρχει το πιτόγυρο, που καλύπτει μόνο μία βασική ανάγκη , της πείνας, ή αν πούμε για φωτογραφία, απλά να υπάρχουν άνθρωποι μέσα στο κάδρο.
Και υπάρχει και αντίστοιχα η πίτα γύρο, που όλα τα υλικά βοηθάνε το ένα το άλλο να αναδείξουν τις γεύσεις τους, και όλα μαζί συνθέτουν μία γεύση, που μένει αξέχαστη, και για την οποία μιλάτε στους φίλους σας.
Χάρης Σγουραμάλης 
Φωτογραφία γάμου και πιτόγυρα
Επικοινωνια
Μπορείτε να αντιγράψετε ή να αναπαράξετε οποιοδήποτε άρθρο εφόσον αναφερθεί η πηγή
Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons


Τι ειναι το Wedding Journal
Εδώ θα βρείτε ιστορίες από πραγματικούς γάμους, καταστάσεις που αντιμετώπισαν τα ζευγάρια, η νύφη, ο γαμπρός. Συμβουλές από επαγγελματίες φωτογράφους γάμου και επαγγελματίες εικονολήπτες - video graphers γάμου. Με αφορμή τον γάμο θα διηγηθούμε ιστορίες. Θα παρουσιάσουμε φωτογράφους και εικονολήπτες - video graphers που μας αρέσουν.

Ελπίζουμε να περάσετε καλά ακόμα και αν δεν έχετε γάμο ή βάπτιση !

To λογότυπο είναι δημιουργία της rastergraphics