Menu
 Φωτογραφία γάμου day after wedding

Ντε αφτα - Φωτογραφία γάμου day after wedding day

Φωτογραφία γάμου day after wedding day

..ή όπως λέμε στα Ελληνικά φωτογραφία γάμου “ντεάφτα”

 

 Φωτογραφία γάμου day after wedding
 

Η φράση «Επόμενη μέρα» έχει συνδεθεί η με κάποιες ταινίες καταστροφής, Στη δική μας περίπτωση είναι για καλό. Στη δική σας περίπτωση όμως;

Ωχ μώρε Χάρη, ποιος ντύνεται ξανά από την αρχή, με άλλο μαλλί και ξανά makeup. Δεν έχουν και άδικο οι νύφες. Αυτές όμως που το αποφασίζουν είναι ενθουσιασμένες που θα φωτογραφηθούν.Τί λένε οι γαμπροί ; Χλιαρά το αντιμετωπίζουν, και αφήνουν την απόφαση στη σύζυγό τους. Κάποιοι, κάποιες φορές ενθουσιάζονται το ίδιο με τις νύφες τους, αλλά, μικρό το ποσοστό.

  Φωτογραφία γάμου day after wedding 2

Μπορεί να φταίμε και εμείς. Για αυτό περιμένω ειλικρινείς απαντήσεις στο ερώτημα:

Μήπως, γαμπρέ, ο φωτογράφος γάμου, σας κάνει να αισθάνεστε ως αναγκαίο κακό που πρέπει να σας έχει στο κάδρο ;
Μπορεί η νύφη να έχει την τιμητική της, αλλά να είστε σίγουροι ότι όσο πιο «ζεστοί» είστε τόσο πιο πολύ θέλουμε να σας φωτογραφίζουμε. Δεν ξέρω ποιος εισήγαγε πρώτος την φωτογράφιση της επόμενης ημέρας, όπως είναι ο σωστός όρος.
Αρκετοί φωτογράφοι γάμου όμως την παρέχουν, όπως και αρκετά ζευγάρια τη ζητάνε.

 

 Φωτογραφία γάμου day after wedding 3
 

Τα υπέρ και τα κατά του να επιλέξει ένα ζευγάρι να φωτογραφηθεί άλλη μέρα, είναι ξεκάθαρα. Πρέπει να ντυθείτε ξανά. Σημαντικό. Και οι δύο. Και με τζην να έρθει ο γαμπρός, εμείς θα καταφέρουμε να βγάλουμε ωραίες εικόνες, αλλά όταν περάσουν κάποια χρόνια και θα βλέπει τις φωτογραφίες του, θα το μετανιώσει. Γιατί θα το μετανιώσει ; βικηπιδια, στο λήμμα «κρεβατομουρμούρα». Δεύτερο μειονέκτημα ότι είναι υπηρεσία που χρεώνεται επιπλέον. Είτε υπάρχει ήδη μέσα στο προσφερόμενο πακέτο είτε υπάρχει η επιλογή να προστεθεί μετά. Λογικό και κατανοητό και δεν μπορούμε να πούμε τίποτα για αυτό, εφόσον θέλετε έναν αληθινό επαγγελματία που διαπρέπει σε αυτό που κάνει και σέβεται τους πελάτες. Τα υπέρ είναι σαφώς πιο πολλά.

 Φωτογραφία γάμου day after wedding 4
 

Καταρχήν είστε ήρεμοι, δεν υπάρχει πίεση χρόνου. Δεν έχετε να σκεφτείτε ούτε την πίεση της γιαγιάς ή του παππού που μετά την εκκλησία σας περιμένουν στη δεξίωση. Την ημέρα του γάμου και μετά την τελετή, υπάρχει λιγότερος χρόνος και δεν θέλετε να αφήσετε τους καλεσμένους να περιμένουν. Φυσικά και μπορείτε να φωτογραφηθείτε πριν ξεκινήσετε για τη δεξίωση. Πολλά ζευγάρια, εφόσον υπάρχει χρόνος και ακολουθήσουν τις οδηγίες του φωτογράφου μένουν ευχαριστημένα. Η φωτογραφία γάμου επόμενης ημέρας είναι κάτι το εντελώς διαφορετικό, που δεν έχει σχέση με τη ροή της ημέρας του γάμου σας αλλά με εσάς τους ίδιους.

Πέρα από την άνεση χρόνου, υπάρχει η επιλογή διαφορετικής θεματικής. Θάλασσες, βουνά, βιομηχανικές εγκαταστάσεις, λίμνες και μονοπάτια, κτίρια, μέχρι και διαφορετικές πόλεις. Αν θέλετε φέρτε και άλλον γαμπρό ή νύφη Ούτε αυτό έχει τύχει μέχρι στιγμής.

Φωτογραφία γάμου day after wedding 5
 

 Πάμε παρακάτω. Είστε ξεκούραστοι, είμαστε ξεκούραστοι. Είμαστε χαλαροί και άνετοι. Δεν πεινάμε, δεν διψάμε, δεν έχουμε τίποτα στη συνέχεια να μας ζητάει τον χρόνο μας. Περνάμε πιο καλά όταν έχουμε δύο ή τρεις ώρες στη διάθεσή μας.

  Φωτογραφία γάμου day after wedding 6

Και για το τέλος αφήνω το αγαπημένο μου σημείο: Φως, φως, φως. Έχουμε φως να το κάνουμε ό,τι θέλουμε με εσάς μέσα του, από κάτω του, στο πλάι του.

Φωτογραφία γάμου day after wedding
http://www.4pixels.gr/Θα κάνω μία παρένθεση να σας εξομολογηθώ τώρα κάτι. Ζούμε σε μια χώρα που φημίζεται για τον ήλιο και το φως της και πάμε και παντρευόμαστε όσο πιο αργά γίνεται. Στους γάμους τον χειμώνα, δεν μπορούμε να κάνουμε και τίποτα, νυχτώνει νωρίς. Από την Άνοιξη όμως μέχρι και το Φθινόπωρο, αν εξαιρέσουμε τον καυτό Ιούλιο και Αύγουστο, αναρωτιέμαι γιατί τόσο λίγα ζευγάρια δεν επιλέγουν την ώρα της τελετής να είναι είτε μεσημέρι, είτε νωρίς το απόγευμα. Για να είναι δροσερός ο καιρός, θα μου πείτε και δεν θα έχετε άδικο. Αλλά, μία φορά παντρεύεστε, μία φορά θα ιδρώσετε κατά τέτοιον τρόπο παραπάνω. Λίγο κουράγιο παραπάνω θα κάνουν οι καλεσμένοι σας, την ώρα που θα σας περιμένουν στην εκκλησία. Προσωπικά ευχαριστιέμαι τους γάμους με φως. Κλείνω την παρένθεση.

Φωτογραφία γάμου day after wedding
http://www.4pixels.gr/Τελικά, είναι καλό για εσάς να έχετε φωτογραφία γάμου κάποια άλλη μέρα; Είναι σα να ρωτάμε έναν άνθρωπο που του αρέσουν τα γλυκά , αν θέλει να δοκιμάσει δύο τούρτες. Μπορεί να ζήσει και με ένα κομμάτι αλλά είναι η μέρα του και , επειδή θέλει, μπορεί να μεγαλώσει την απόλαυσή του. Είναι μια εντελώς διαφορετική φωτογράφιση με διαφορετική ατμόσφαιρα και αισθητική. Προσωπικά αν είμαι υπέρ της φωτογράφισης επόμενης ημέρας – day after; Yes, I do.

Φωτογραφία γάμου day after wedding

Στις εικόνες είδαμε τον Βασίλη και την Σοφία που μας έδωσαν τον χρόνο και την καλή διάθεση που ζητάμε όλοι. Φωτογράφοι ήταν η Δέσποινα και ο Γιώργος, κατά κόσμον 4pixels

Επικοινωνια
Μπορείτε να αντιγράψετε ή να αναπαράξετε οποιοδήποτε άρθρο εφόσον αναφερθεί η πηγή
Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons


Τι ειναι το Wedding Journal
Εδώ θα βρείτε ιστορίες από πραγματικούς γάμους, καταστάσεις που αντιμετώπισαν τα ζευγάρια, η νύφη, ο γαμπρός. Συμβουλές από επαγγελματίες φωτογράφους γάμου και επαγγελματίες εικονολήπτες - video graphers γάμου. Με αφορμή τον γάμο θα διηγηθούμε ιστορίες. Θα παρουσιάσουμε φωτογράφους και εικονολήπτες - video graphers που μας αρέσουν.

Ελπίζουμε να περάσετε καλά ακόμα και αν δεν έχετε γάμο ή βάπτιση !

To λογότυπο είναι δημιουργία της rastergraphics