Menu
Εγκεφαλική πλύση

Σύγχρονα παραδείγματα πλύσης εγκεφάλου

Το μωρό βγήκε με μεγάλα μάτια και μικρή μύτη.
Πανεπιστημιακές έρευνες έχουν δείξει ότι αυτά τα χαρακτηριστικά επηρεάζουν συναισθηματικά τον άνθρωπο και άλλα θηλαστικά. Τα γατάκια, τα σκυλάκια και άλλα μωρά θηλαστικά έχουν σχετικά μεγάλα γουρλωτά μάτια και μικρά πρόσωπα. Παρακολουθήστε πώς τα κουτάβια έχουν βλέμμα μικρού μωρού. Τα μωρά θηλαστικά χρησιμοποιούν αυτή τους τη μορφή για να μας γεμίσουν οξυτοκίνη, η οποία ρυθμίζει το φόβο και το άγχος. Οξυτοκίνη απελευθερώνεται επίσης μέσω του θηλασμού, αφού οι θηλές διεγείρονται, καθιστώντας αδύνατη κάθε πιθανότητα διαφυγής. Η οξυτοκίνη (ή αλλιώς, η ορμόνη της αγάπης) μπορεί είτε να ενισχύσει τις κοινωνικές σχέσεις, ή να προωθήσει αμυντικές συμπεριφορές, ανάλογα με την κατάσταση. Με άλλα λόγια, ηρεμεί τους ενήλικες και μειώνει την αρτηριακή τους πίεση, παγιδεύοντας και παρασύροντάς τους έτσι σε μια ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας. Αυτές οι ορμόνες πιθανώς επενεργούν στις ίδιες περιοχές του εγκεφάλου που επηρεάζονται από άλλα εθιστικά φάρμακα.
Το μωρό κλαιει κάθε λίγες ώρες, στερώντας τον ύπνο και στους δύο γονείς, άλλη μια κλασική τεχνική πλύσης εγκεφάλου. Το κλάμα, επίσης, τους βοηθά να χάσουν την αυτοεκτίμησή τους.
Όταν δεν μπορούν να σταματήσουν το μωρό να κλαίει, οι καημένοι οι γονείς αισθάνονται ανεπαρκείς. Επίσης, τους μιμούνται. Όταν οι άνθρωποι μιμούνται τις χειρονομίες μας και επαναλαμβάνουν τα λόγια μας, πιστεύουμε ότι είναι ακριβώς σαν κι εμάς, οπότε τους συμπαθούμε και κάνουμε πράγματα για μας συμπαθήσουν (Παρακολουθήστε ένα καλό πωλητή). Έτσι, το μωρό βγάζει γλώσσα, αν το κάνουν οι γονείς και θα χαμογελάει, αν του χαμογελάσουν. (εβδομάδα όγδοη). Αργότερα, θα αναπτύξει καλύτερες τεχνικές, όπως η επανάληψη ήχων. Τους ρουφάει τη θέληση κυριολεκτικά. Το ταΐζουν, το πλένουν, του αγοράζουν δώρα, το προστατεύουν και προσπαθούν να καλύψουν κάθε του ανάγκη, εφόσον την αντιληφθούν.
Στην φροντίδα για τις ανάγκες του, χρησιμοποιείται άλλη μια κλασική τεχνική.
Τους απομονώνει από τους φίλους και τους συνεργάτες τους.
Δεν πηγαίνουν στη δουλειά. Αν τυχόν ξένοι και φίλοι επικοινωνήσουν μαζί τους, καταφέρνει το μωράκι να γίνει το επίκεντρο κάθε συζήτησης και προσοχής. Αν βγουν από το σπίτι, επιστρέφουν το συντομότερο δυνατό. Δεν έχει βρεθεί ακόμα καμία λύση για να μπορέσουμε να ξεφύγουμε από τον έλεγχο αυτών των μικρών πλασμάτων με τα μεγάλα μάτια.....
 
ψιλοελεύθερη μετάφραση από ένα καταπληκτικό κείμενο του Mike Chen
Επικοινωνια
Μπορείτε να αντιγράψετε ή να αναπαράξετε οποιοδήποτε άρθρο εφόσον αναφερθεί η πηγή
Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons


Τι ειναι το Wedding Journal
Εδώ θα βρείτε ιστορίες από πραγματικούς γάμους, καταστάσεις που αντιμετώπισαν τα ζευγάρια, η νύφη, ο γαμπρός. Συμβουλές από επαγγελματίες φωτογράφους γάμου και επαγγελματίες εικονολήπτες - video graphers γάμου. Με αφορμή τον γάμο θα διηγηθούμε ιστορίες. Θα παρουσιάσουμε φωτογράφους και εικονολήπτες - video graphers που μας αρέσουν.

Ελπίζουμε να περάσετε καλά ακόμα και αν δεν έχετε γάμο ή βάπτιση !

To λογότυπο είναι δημιουργία της rastergraphics