Menu
φωτογραφια γαμου και Απαγορεύση του γλωσσόφιλου στον γάμο

Απαγορεύεται το γλωσσόφιλο στον γάμο ;

γλωσσόφιλο και φωτογραφία γάμου ;

Ένα βήμα, δηλαδή, πριν αρχίσουν να βγάζουν το νυφικό και το γαμπριάτικο;
Ας τα πάρουμε από την αρχή. Το ονομάζουν και Γαλλικό φιλί. Οι απόγονοι του Αστερίξ, μετά το Γαλλικό καφέ και το Γαλλικό κλειδί, έδωσαν στην ανθρωπότητα και το συγκεκριμένο φιλί. Δεν ξέρουμε αν ανακαλύφτηκε από ομάδα επιστημόνων, μετά από μεταξύ τους πειραματισμό ή από ένα καθημερινό ζευγάρι ερωτευμένων.

 

 

Η ουσία είναι ότι αυτό το είδος φιλιού κατέκτησε τον κόσμο και έχει μεταφραστεί σε όλες τις γλώσσες.
Πάμε τώρα στο γάμο. Πού και πότε μπορεί το ζευγάρι να φιληθεί α λα Γαλλικά ;
Την ημέρα του γάμου, η πρώτη φορά που συναντά η νύφη τον γαμπρό είναι πριν την τελετή, όταν την παραδίδει ο πατέρας της ή άλλος συγγενής της.
Εκείνη την στιγμή, συνήθως κυριαρχεί μία αμηχανία. Όλα τα βλέμματα των καλεσμένων είναι στραμμένα προς το ζεύγος. Η τελετή παραλαβής – παράδοσης είναι από τις πιο σημαντικές στιγμές .
Αν ήταν οργασμός, θα ήταν ο πρώτος από τις κορυφές της οροσειράς που ακολουθούν.

Εκείνη η στιγμή είναι σημαντική, επειδή είναι η αρχή της τελετουργίας που οδηγεί στην ένωση. Είναι, επίσης, πολύ σημαντική και για το φωτογράφο γάμου, και φυσικά και για το βίντεο γάμου.
Για να τονίσω την αξία εκείνης της στιγμής και για εμάς, απλά να αναφέρω ότι μερικές φορές παίζουμε ράγκμπι με τους καλεσμένους, για να μπορέσουμε να πάρουμε την ιδανική θέση για τα πλάνα μας.
Το πρώτο, ας πούμε επίσημο, φιλί για το ζευγάρι, είναι εκείνη την στιγμή.
Τι είδους φιλί είναι, όμως;

 

 

Καταρχήν, το χειρότερο είναι όταν ο γαμπρός φιλάει τη νύφη στο μάγουλο.
Βρε παιδί μου, σύζυγός σου θα γίνει, δεν είναι η πεθερά σου.
Εντάξει, το καταλαβαίνουμε, λίγο η αμηχανία, λίγο η ντροπή (όταν την χούφτωνες δεν ντρεπόσουν…), καταλήγεις να τη φιλήσεις στο μάγουλο, πριν της προσφέρεις την ανθοδέσμη.
Δεν είναι όμως λίγο ξενέρωμα;
Το επόμενο είδος φιλιού είναι το κλασικό που ακουμπάνε τα χείλη τους. Αυτό κατέχει το μεγαλύτερο ποσοστό. Κάποιες φορές στιγμιαία, κάποιες φορές με λίγο μεγαλύτερη πίεση και διάρκεια.
Θα μπορούσαμε να το πούμε και φωτογραφικό φιλί, επειδή μας δίνει την ευκαιρία να το τραβήξουμε. Εφόσον δεν μας έχει μαρκάρει κάποιος συγγενής ή καλεσμένος, φυσικά.
Τα ακουμπισμένα χείλη έχουν τη δέουσα ευπρέπεια, το σωστό πάθος που έχουν τα ζευγάρια και την καλλιτεχνική αξία της στιγμής που καταγράφουμε.

Αν δεν τό ‘χετε, πάρτε τώρα τον ή την σύντροφό σας και προπονηθείτε.
Το μοναδικό αρνητικό είναι ότι μπορεί να αφήσει σημάδι από το κραγιόν στο γαμπρό, αλλά πάντα η νύφη με μια χαριτωμένη κίνηση, η οποία και αυτή έχει φωτογραφική αξία για εμάς, θα του το σκουπίσει από το στόμα.

 

 

Πάμε τώρα και στη Γαλλική εκδοχή του φιλιού…
Γλωσσόφιλο στα Ελληνικά, glosofilo στα μεγαλοβρετανικά.
Υποδηλώνει μεγάλο πάθος, ανεξέλεγκτο. Είναι όσο πιο έντονα ερωτικό μπορεί να γίνει ένα φιλί, αφού υπάρχει και μία μορφή διείσδυσης του ενός στον άλλον.
Είναι ένα φιλί που υπόσχεται μία συνέχεια, η οποία δεν είναι για τα μάτια κανενός άλλου, εκτός από του ζευγαριού, και εφόσον έχει βάλει καθρέφτες στο ταβάνι ή κάμερες στο δωμάτιο.
Είναι ένα φιλί κατάκτησης, δεσίματος, που εξαφανίζει ό,τι και όποιον υπάρχει γύρω από το ζευγάρι.
Ελάχιστοι το επιχειρούν εκείνη τη στιγμή, επειδή ακριβώς δεν θέλουν να σοκάρουν όσους τους βλέπουν.
Όσοι το επιχειρούν, το κάνουν ως μία φυσική ανθρώπινη πράξη μεταξύ ερωτευμένων που ταυτόχρονα σφραγίζουν και δηλώνουν επίσημα τον έρωτά τους ενώπιον όλων.
Αξία ανεκτίμητη για τη φωτογραφία γάμου, φυσικά. Και το λέω αυτό μετά γνώσεως, και έχοντας σόι τα φρένα μου.

 

 

Μία εικόνα του ζευγαριού , με πηγαίο πάθος, είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να ζητήσουμε από εσάς.
Αργότερα, την ώρα της φωτογράφισης, τα γλωσσόφιλα, δίχως να τους λείπει η ίδια χάρη, έρχονται πιο άνετα, δίχως να χάσουν τίποτα από την αξία τους.
Στις προηγούμενες φωτογραφίες, είδαμε κάποια από τα αποτελέσματα του συγκεκριμένου φιλιού.
Χάρης Σγουραμάλης
Επικοινωνια
Μπορείτε να αντιγράψετε ή να αναπαράξετε οποιοδήποτε άρθρο εφόσον αναφερθεί η πηγή
Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons


Τι ειναι το Wedding Journal
Εδώ θα βρείτε ιστορίες από πραγματικούς γάμους, καταστάσεις που αντιμετώπισαν τα ζευγάρια, η νύφη, ο γαμπρός. Συμβουλές από επαγγελματίες φωτογράφους γάμου και επαγγελματίες εικονολήπτες - video graphers γάμου. Με αφορμή τον γάμο θα διηγηθούμε ιστορίες. Θα παρουσιάσουμε φωτογράφους και εικονολήπτες - video graphers που μας αρέσουν.

Ελπίζουμε να περάσετε καλά ακόμα και αν δεν έχετε γάμο ή βάπτιση !

To λογότυπο είναι δημιουργία της rastergraphics